Tima Világa

A rettegett petefészek daganat

2018. május 18. - Tima84

mcrktkqturbxy9kngq3nzg3otu5yzkxndllogmxmmflotgwy2qxzti1ms5qcgvnkpudacydzqhhzqsnkwxnaxtnabw.jpg

Beszélnem kell róla, és hatalmas szükségét érzem, hogy minden nő figyelmét felhívjam erre az aljas betegségre.

Nem tartom magam tájékozatlannak, és lehet sokan megköveznek ezért amit most írni fogok, de az is megeshet, hogy sokan esnek abba a hibába, mint én magam.

Akik lelkiismeretesen eljárnak félévente, évente a nőgyógyászukhoz (nah nem magamra gondolok) vajon a szokásos rákszűrésen kívül mást is megnézettnek-e.???

Én kis naiv azt gondoltam, ha ez meg van akkor minden rendben. Csakhogy a rákszűrés az égvilágon másra nem való, mint a méhnyakrák vizsgálatára. Ami persze iszonyú fontos TAPASZTALATBÓL BESZÉLEK, de mi van a daganatokkal? Főleg, hogy a petefészek daganat nagyon késői stádiumban okoz csak tüneteket.

Azt gondolod, nem fáj - nincs bajom - nem volt a családban stb....

Így gondolják sokan, és sajnos bekövetkezik a baj.

Rutin szűrővizsgálatok a petefészekrákra nem léteznek. Ezeket a daganatokat csak rendszeres Színkódolt hüvelyi (transvaginalis) ultrahanggal lehet időben észre venni.

 

Tudom csajok nem kellemes, de higgyétek el, megéri az a 10 perc kellemetlenség, mint hogy késő legyen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tima-vilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr6213967100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása