Tima Világa

Diós kosárka

2018. május 05. - Tima84

Diós kosárka

aadfd.jpg

Tésztához

40 dkg liszt

1 cs sütőpor

10 dkg porcukor

4 tojássárgája

25 dkg Rama

 

Töltelékhez

20 dkg darált dió

10 dkg porcukor

4 tojásfehérje

 


Elkészítés

A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.

Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. 

A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a tölteléket. A töltelékhez a cukrozatlan darált diót összekeverjük a porcukorral (a cukrozottat már nem kell tovább édesíteni), és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét.

190°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból.

A bejegyzés trackback címe:

https://tima-vilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr313894348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása