Tima Világa

Aranygaluska

2018. május 05. - Tima84

Aranygaluska

 

aranygaluska.jpg

1 kg liszt

4 dkg élesztő

4 db tojás (csak a sárgája)

6 dl tej

12 dkg margarin

10 dkg porcukor

csipetny só

40 dkg darált dió (szóráshoz)

30 dkg cukor (szóráshoz)

16 dkg margarin (forgatáshoz)

A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a csipet sót feloldottuk.

A liszt közepébe mélyedést készítünk és abba öntjük a tojássárgával elkevert cukros tejet, a felfuttatott élesztőt, és az olvasztott margarint.

Jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen. Langyos helyen 1 órát kelesztjük.

Ezután olvasztott margarint kenek el a nyújtódeszkán, és kézzel szétnyújtom, mint egy pizza tésztát. Pogácsa szaggatóval kiszaggatom.

A tepsit kivajazom és megszórom a cukros dióval, mintha lisztezném. Ezek után rétegezem a kiszaggatott tésztát és a cukros diót. Újból kelesztem egy picit, majd megsütöm.

Vanília sodóval tálaljuk. Amit én nem az előírás szerint készítek, helyette 1 főzős vanília pudingot készítek, csak nem fél liter tejből, hanem 1 literből. Nagyon finom!

A bejegyzés trackback címe:

https://tima-vilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr7613894346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása