Tima Világa

Koreai bőrápolás és a nagy HIPE

2018. június 29. - Tima84

 skincare-routine-drawing.png

 

Engem is teljesen magával ragadott ez a koreai vonal.

Talán azért is lett ilyen felkapott, mert a mai rohanó világban a nők egyre kevesebb időt tudnak magukra szakítani, de páran felfogták, hogy ha nem szakítanak időd magukra “begolyóznak” mindenkinek szüksége van a kényeztetésre.

 

Azt is fel kell ismernünk, ha nem kezdjük időben a tudatos bőrápolást, nehezen visszafordítható károsodásokat szenved a bőrünk.

 

Természetesen én is beleestem abba a hibába, mint oly sokan ezer féle terméket akartam használni egyszerre. Ezzel talán nem is lenne baj, de rá kellett jönnöm a kevesebb néha több.

 

Több, mint egy éve tesztelgetem a koreai vonalat, pár más termékkel. Rengeteget kutattam olvastam, és még mindig nem tiszta minden. Rá kellett jönnöm kemény fába vágtam a fejszémet.

 

Első körben arra jöttem rá, hogy a hatóanyagban van a kulcs. 

  • Megkeresni a számunkra megfelelő (bőrproblémánknak) hatóanyagot.

  • Megtalálni Azt a terméket, amiben ezek hatóanyagok magas tartalomban megtalálhatóak.

 

A legfontosabb a koreai rutinban az arc tisztítása. Lássuk be nem jellemző, hogy erre akkor hangsúlyt fektettünk volna. Persze nem az arcmosásra gondolok :) hanem arra, hogy mivel mosunk arcot.

  • Hatékony legyen

  • Ne tartalmazzon felesleges irrítaló hatóanyagokat

(Parfüm, parabén stb...)

  • Minden szennyeződést eltávolítson a bőrről

 

Kicsit elkalandozva, rengetek terméket akartam beletenni a rutinomba, aminek addig semmi értelme amíg nem tudom mi az ami tényleg hasznos nekem. Gondoljunk csak bele, egyszerre elkezdek használni 6-7 terméket, fogalmam nem lesz arról melyik milyen hatással volt a bőrömre. Meg kell tanulnunk, csak lassan apránként.

 

A személyes véleményem az, hogy egy 4-5 lépéses rutin is lehet tökéletes. Sőőőt.

 

Milyen is egy alap koreai rutin

 korean-skincare-line.jpg

1. Olajos arctisztítás

Szerintem ez opcionális, használsz-e sminket? Minden nap sminkelsz-e? 

Reggel teljesen feleslegesnek tartom.

Vízálló sminket is leszedi, és a bőr mélyebb rétegeiből is kipucolja a szennyeződéseket. Ez azért fontos, mert a sminkmaradványos bőrön nem képesek áthatolni a hatóanyagok.

 

wgsn_korean-beauty-routine-1024x576.jpg2. Vízbázisú arctisztító folyadék

Reggel bőven elegendő első lépésnek.

 

3. Tonizálás

A nagy felfedezés, ezer évig azt gondoltam ez a sminkeltávolítás. Neeeem.

A bőr PH értékének kiegyensúlyozására használjuk, nem mellesleg hatóanyag tartalma miatt ápolja, nyugtatja és felfrissíti a bőrt.

 

4. Egy kis esszencia

Szinten opcionálisnak tartom, idő-bőr állapotának függvénye.

Könnyű, szinte vízállagú, mégis jótékony összetevőkben gazdag.

 

5. Szérum, ampulla

Az esszenciánál is koncentráltabb formula, főként a problémás területekre alkalmazzák. A bőr speciális problémáira nyújtanak megoldást: ránctalanítás, barna foltok halványítása, kollagén utánpótlása. Mondhatni a KEZELÉS. Itt már lehet, ha tapasztaltabb vagy kísérletezgethetsz, naponta cserélgethetek a termékeket.

 

6. Szemránckrém vagy szemkörnyék ápoló

Mivel a szem körüli bőr nagyon érzékeny, nem elég a szokásos hidratálókrémmel ápolni. Koreában már fiatal kortól külön krémeket használnak az arc ezen területére.

Szerintem azért elegendő 30 után nagyobb hangsúlyt fektetni erre a területre, persze ez a génjeinktől is nagyban függ.

 

7. Hidratálókrém vagy alvómaszk

A koreai nők nappal hidratálókrémet éjszaka pedig sűrű pakolást, más néven sleeping packet használnak. Ez egy dús krém, amelynek az a feladata, hogy megtartsa a bőr nedvességtartalmát és alvás közben feltöltse a bőrt. A krémet reggel lemossák az arcról.

 

8. Fényvédő krém

A legesleg!!! Az uv sugarak a legnagyobb ellenségeink a bőröregedés tekintetében. Hiába használsz kismillió kencét, amit elértél pikk pakk el is veszted, ha nem véded a bőröd. 

 

9. Hámlasztás, arcradír

Hetente 1-2 alkalommal a koreai nők is megszabadulnak az elhalt hámsejtektől. Így a hatóanyagok jobban tudnak hasznosulni és a bőr megújul. Nem mindennapos lépés, de ha makacs bőrproblémád van (pigmentfoltok stb...)akkor a lemosás és a tonik közé szokták beiktatni.

 

08-korean-beauty-routine_sheet-mask_517490374_simarik.jpg10. Maszk

Úgyszintén hetente néhányszor alkalmazzák az arcmaszkokat, jellemzően a hámlasztás után. A koncentrátumba áztatott textil fátyolmaszkok tökéletesek arra, hogy 15-20 perc alatt a tápanyagok bejussanak a bőrbe, közben pedig lehet egy jót relaxálni a kanapén.

Ugye ez sem egy minden nap használatos dolog.

 

Az én tapasztalataim, javaslataim.

  • Ne vásárolj egyszerre össze mindenféle terméket

  • Rendelj mintát, így nem megy a kukába a pénzed, ha pl érzékeny vagy egy termékre

  • Állapítsd meg milyen bőrproblémáid vannak

  • Minden reggel-este alaposan moss arcod, egy illat-parabén stb... mentes lemosóval

  • Minden nap használj fényvédőt.

  • Olvass blogokat, rengeteget lehet tanulni mások hibájából.

A bejegyzés trackback címe:

https://tima-vilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr7114081269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása