Tima Világa

BB vagy CC krémek

2018. május 05. - Tima84

nevtelen_1.jpg

Néhány éve hozzánk is betört a BB-krém őrület, amely eredetileg Ázsiából indult hódító útjára még 20 esztendővel ezelőtt. A gyártók természetesen jól meglovagolták a kiinduló termék sikerét és az ABC betűit sorba véve kezdték el piacra dobni a továbbfejlesztett hidratáló-alapozóikat.

Mi a különbség a BB, a CC betűkrémek között.

 

A BB az angol Beauty Balm (szépségbalzsam) vagy Blemish Balm (folteltüntető balzsam) kifejezések rövidítése. Egy jó BB-krém nem csak hidratál és táplál, hanem enyhe fedést is biztosít és megvédi a bőröd a nap káros sugárzásaitól. Ha röviden szeretnénk összefoglalni a BB-krém tulajdonságait, akkor azt mondhatnánk, hogy ez egy színezett hidratáló néhány extra-tulajdonsággal felturbózva.

CC-krém

A Color Correcting, vagyis színkorrekciós krém, a BB-krémek minden egyben megközelítése helyett, inkább a bőrpírrel és a fakó, sárgás arcszínnel szeretné felvenni a harcot, emellett pedig a textúrája is sokkal könnyebb és légiesebb az elődjénél. A CC-krémek már távolabb állnak a klasszikus színezett hidratálóktól és tartalmazhatnak ragyogást adó fényvisszaverő elemeket, antioxidánsokat és fényvédő összetevőket is.

Sokan még mindig egyszerű színezett hidratálóknak tartják a BB- és egyéb betűkrémeket, pedig a jó minőségű változataik sokkal többet tudnak nyújtani a klasszikus elődeiknél. Mivel a gyártók igyekeznek eleget tenni a vásárlóik egyre növekvő elvárásainak és igényeinek, valószínű, hogy hamarosan már minden kozmetikai óriás ki fogja vonni a színezett hidratálóit, hiszen azok nem képesek felvenni a versenyt a bőrtápláló, hidratáló és védő duplabetűs utódaikkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://tima-vilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr513893434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása